Jaarverslag

RAI Amsterdam is een volledig zelfstandig opererende onderneming en wordt gefinancierd met private middelen. In het jaarverslag publiceren we de financiële resultaten van onze activiteiten en geven we onze visie op de toekomst.

Al onze activiteiten vallen onder RAI Amsterdam B.V., een werkmaatschappij van RAI Holding B.V. Deze holding is in handen van de Gemeente Amsterdam (25%) en de RAI Vereniging (75%).

Het bericht van de CEO is hieronder te lezen en bevat enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar. Klik op de afbeelding rechts voor alle hoogtepunten, alsook het jaarverslag 2022 zelf. Eerdere jaarverslagen zijn onderaan deze pagina te vinden.

Bericht van de CEO

In het jaarverslag 2022 blikken we terug op een enerverend jaar voor RAI Amsterdam. In januari en februari waren de deuren van het beurs- en congrescomplex nog gesloten voor het publiek. Na opheffing van de Covid-maatregelen, vonden de eerste meerdaagse internationale evenementen eindelijk weer plaats in de RAI. Vanaf dat moment waren de hallen van de RAI nog maar weinig leeg.

Van grote vakbeurzen en congressen als International Broadcasting Convention (IBC), Intertraffic en PLMA, tot publieksfavorieten als Kingsland Festival en Het Winterparadijs. Een scala aan evenementen vond het afgelopen jaar plaats. Gedurende het gehele jaar bleven de deuren ook geopend voor het testen op, en vaccineren tegen, het coronavirus.

Aan het einde van 2022 waren de exposanten en bezoekersaantallen grotendeels weer op het niveau van voor Covid. Grote internationale organisatoren tekenden bij, tot 2026 en verder, om ook de komende jaren hun evenement in het hart van Amsterdam te laten plaatsvinden. Deze ontwikkelingen bekrachtigen het geloof en vertrouwen in de gekozen koers en de continuïteit van het bedrijf en maken het mogelijk de volgende stap te zetten in het realiseren van de ambities, voor klanten, bezoekers, medewerkers en stadgenoten.

Lees meer in het Jaarverslag 2022