Veelgestelde vragen

Er zijn in totaal 4 ingangen, allen zijn te vinden op de plattegrond.

Jazeker, graag laten wij onze exposanten de standlocatie en het nieuwe gebouw zien voor de start van de beurs. We raden aan om, voor een eerste indruk, de plattegrond te bekijken.

Huisdieren zijn niet toegestaan in RAI Amsterdam. Assistentiehonden (hulphonden) zijn altijd welkom. 

Ja, de scootmobiel mag mee naar binnen.

Ja, alleen bij beurzen georganiseerd door RAI Amsterdam indien in het bezit van een eigen rolstoel. Alleen de begeleider krijgt op vertoon van een invalidekaart een gratis toegangs/entreekaart voor begeleiders, verkrijgbaar bij de kassa van RAI Amsterdam. Zelf moet er uiteraard een toegangs/entreekaart gekocht worden. Indien u niet in het bezit bent van een invalidekaart maar wel denkt hiervoor in aanmerking te komen dan kunt u ons hiervan per mail op de hoogte stellen.

Uitzondering:
Wanneer er een rolstoel van RAI Amsterdam wordt geleend heeft de begeleider geen gratis toegang.

RAI Amsterdam is prima toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de RAI Amsterdam zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen zich melden bij de loge van de P7-parkeergarage. Deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daaruit verwijzen wij u naar de beste parkeerplaats. Ook met gehandicaptenparkeerkaart (GPK) geldt het reguliere RAI parkeertarief.

Het is mogelijk om via RAI Amsterdam een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar ReceptieRAID@rai.nl met:

 • Naam
 • Telefoonnummer;
 • Datum van ophalen;
 • Event/beursnaam.

Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.

 

Dat mag. Houd er rekening mee dat er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

RAI Amsterdam volgt als professionele beurs- en congresorganisatie vanzelfsprekend de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. De afdeling Safety & Security staat daarbij nauw in contact met diverse bevoegde overheidsinstanties. RAI Amsterdam streeft naar een goede balans tussen veiligheid en gastvrijheid, zodat u RAI Amsterdam op een aangename manier kan bezoeken. 

In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem. Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven maar ook hoe laat het is en waar u zich in de RAI bevindt.

Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.

Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar ReceptieRAID@rai.nl met de volgende gegevens:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Datum van ophalen
 • Event/beursnaam

Het lenen van een rolstoel is gratis. Wel vragen wij een contante borg van € 50,00. De contante borg wordt geretourneerd bij het inleveren van de onbeschadigde rolstoel.
Bij het ophalen heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig. 

 

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet toegestaan.

Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat wanneer buiten gerookt gaat worden, er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

De overheid legt boetes op aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. RAI Amsterdam is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk doorbelasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op ieders medewerking!

Ja. Tegen betaling van € 2,00 kunt u uw jas in de garderobe achterlaten.
 

In RAI Amsterdam zijn een beperkt aantal grote kluisjes/lockers aanwezig voor uw bagage. Deze zijn bereikbaar tijdens evenementen waarbij gebruik gemaakt wordt van Entree C, de entree van het Holland Complex.
Meer informatie over de lockers, zoals de maatvoering en overige specificaties vindt u op de website Lockerpoint Luggage Storage.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze garderobe.

In entree C en K van het RAI complex zijn geldautomaten aanwezig. U kunt bij de informatiebalie in de diverse entrees informeren naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

RAI Amsterdam biedt een grote hoeveelheid cateringmogelijkheden aan voor exposanten en bezoekers. Voor ieder wat wils, van Aziatisch tot Westers eten. Het aanbod verschilt per evenement. Kijk hier voor meer informatie. 

Verspreid over de beurs zijn tal van cateringfaciliteiten aanwezig met een breed assortiment aan gerechten en dranken. Kijk hier voor meer informatie. 

RAI Amsterdam biedt een grote hoeveelheid cateringmogelijkheden aan voor exposanten en bezoekers. Voor ieder wat wils, van Aziatisch tot Westers eten. Het aanbod verschilt per evenement. Kijk hier voor meer informatie. 

 

De RAI beschikt over een publiek wifi netwerk in het congrescentrum van RAI Amsterdam. Het is per beurs of evenement verschillend of de organisatie de wifi mogelijkheden en het wifi netwerk heeft uitgebreid.

Ja, in het hele gebouw is airconditiong aanwezig.

Ja, dit kan in de Baby Care Lounge.

De Baby Care Lounge is voorzien van drie comfortabele zitplaatsen, een verschoonmeubel met twee aankleedkussens, een box, een koelkast en een wastafel met warm en koud water.

De Baby Care Lounge kan met een sleutel van binnen worden afgesloten. De sleutel is verkrijgbaar bij Receptie D op de begane grond van het Elicium (entree D) en dient na gebruik hier weer teruggebracht te worden.

Er zijn geen kolfapparaten beschikbaar, deze dient men zelf mee te nemen.

In de voedingsruimtes is een magnetron aanwezig.

Ja er is een gebedsruimte. De gebedsruimte beschikt over een wasruimte en twee aparte cabines waar mensen van alle religies rustig kunnen bidden of mediteren. De gebedsruimte is altijd open en bereikbaar via Entree D op niveau -1. De twee cabines waarin mensen kunnen bidden en/of mediteren zijn, per cabine, afsluitbaar vanaf de binnenkant.

Het huidige RAI Amsterdam complex aan de Zuidas is in 1961 geopend. Voor die tijd zetelde de RAI gedurende veertig jaar in een gebouw aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam waar nu zorgcentrum d'Oude Raai staat. 

In de beginjaren tot 1922 beschikte de RAI niet over een eigen expositiecentrum, maar werd het roemruchte - nu niet meer bestaande - Amsterdamse Paleis voor Volksvlijt gebruikt. De allereerste RAI tentoonstelling werd daar in 1895 georganiseerd. De RAI Vereniging, die deze beurs organiseerde, werd opgericht in 1893.

De letters RAI staan voor Rijwiel en Automobiel Industrie.

Nee, u kunt uw voertuig aanmelden op (de buffer)locatie. Deze service zal in de toekomst mogelijk zijn.

Onze logistieke partners werken wel met registratie en tijdvakken.

Nee, de laadruimtes zijn beschikbaar voor voertuigen hoger dan 2,70 m.

 • De (los)laadruimte voor bestelwagens is parkeervoorziening P4, de maximaal toegestane hoogte voor deze voorziening is 2,70 m.
 • In parkeergarage P1, P3 & P4 zijn serviceliften aanwezig, deze kunnen uw voorraden naar hallen 8-12 brengen.
 • Vaak is er een piccolo-service beschikbaar om uw benodigdheden van uw auto naar de stand te vervoeren.

Parkeren is gratis tijdens de opbouw en demontage uren, voor elk type voertuig. Bij parkeren tijdens de beurs, de nacht- of andere openingstijden betaalt u het normale parkeertarief. Deze vergoeding vindt u in de daarvoor bestemde verkeersregels.

U kunt de parkeerfaciliteit verlaten door de barcode op uw opbouw/demontagebadge te scannen bij de terminal van de poort.

U kunt ons toegangsbeleid hier bekijken. 

Leuk dat u geïnteresseerd bent! RAI Amsterdam heeft regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies maar u bent altijd vrij om een open sollicitatie in te dienen.
Meer informatie over vacatures »

In de agenda op de website van RAI Amsterdam is alle informatie te vinden over de komende evenementen.

Fijn dat u geïnteresseerd bent. Meer weten over de verhuurmogelijkheden van het RAI Tentoonstellings- en congrescentrum? We geven u graag een overzicht van de verhuur mogelijkheden.

Hiervoor kunt u een email sturen naar raimarketing@rai.nl of bellen naar 020 549 12 12.

Iets verloren? Wij plaatsen al onze gevonden voorwerpen online.

Kijk op iLost om te zien of het voorwerp gevonden is »

Staat het voorwerp na een week nog niet op onze website? Dan hebben wij het helaas niet gevonden.

Staat het verloren voorwerp er wel tussen? Geef dit dan snel aan!

Door het beantwoorden van een paar vragen, weten we zeker wie de eigenaar van het voorwerp is. Daarna is het eenvoudig: haal het gevonden voorwerp op of laat het thuisbezorgen.

Voor algemene vragen en vragen over toegangskaarten en registratie kunt u contact opnemen met info@rai.nl.